2010-06-23, 00:10
Apropo Harrisa to słyszałem , że on własnie gra Troopera dwoma palcami.. czyli jednak idzie szybko?:)
Co do gry czterema palcami to nawet se wyobrazic nie umie - ostatni palec jest tak krótki że chyba bym musiał zmieniać ciągle położenie ręki.
Johny, no w sumie racja powinienem się przyłożyć do 2 na razie bo hm... jak gram 3 to jednak mam wrażenie, że dźwięk nie zawsze jest tak dobry i dokładny jeszcze. Pewnie to kwestia wyćwiczenia, tak samo jak to, że na razie moje 2 palce są szybsze niż 3.
Próbowałem ogolnie grać 3-2-1-2-3-2-1 - tak lepiej wychodzi mi jeżeli mam parzystą liczbę dźwięków (pewnie to nieprofesjonalnie powiedziane ale mam nadzieje, że wiecie o co chodzi :) ) . A styl 321 321 to idealny do galopu ale na razie kompletnie mi to nie wychodzi.
Zaczynałem od razu od 3 bo słyszałem, że później jest cieżko się przestawić, nie chciałbym czegoś tracić. Ale myśle, że skoro już jakoś zacząłem to w przyszłości nie będzie problemu by w razie potrzeby ten palec dokładać - a standardowo walić na 2?